BULETIN INFORMATIV 07.08.2017

 

În luna iulie a anului 2017 dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş” a recepţionat 935 de apeluri prin Serviciul Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112.

Repartizat pe tipuri de intervenţii solicitările au vizat:

 • Stingerea incendiilor – 119
 • Intervenţii pentru descarcerarea persoanelor –  2
 • Misiuni de asanare a teritoriului de muniţie sau elemente de muniţie rămase neexplodate – 4
 • Asigurarea evenimentelor publice de amploare care pot genera situaţii de urgenţă – 7
 • Misiuni pentru salvarea animalelor din medii ostile vieţii – 1
 • Intervenţii pentru asistenţa persoanelor – 49
 • Alte intervenţii – 3
 • Asigurarea asistenţei medicale de tip SMURD – 455

Pe timpul misiunilor SMURD au fost asistate 471 persoane din care 401 adulţi şi 70 copii.

În 7 cazuri alertele s-au dovedit a fi false, de 13 de ori echipajele au fost întoarse din drum fără a mai ajunge la locul intervenţiei iar de 20 de ori s-au deplasat fără a interveni.

Serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă din judeţul Arad au intervenit singure sau în cooperare cu forţele profesioniste la 232 situaţii de urgenţă repartizate pe tipuri de intervenţii astfel:

 • Stingerea incendiilor – 31
 • Alte intervenţii – 5
 • Asigurarea asistenţei medicale de tip SMURD, 201 intervenţii repartizate astfel:
 • SVSU Nădlac – 101
 • SVSU Vinga – 100

Pe timpul misiunilor SMURD au fost asistate 203persoane din care 173 adulţi şi 30 copii.

În 2 cazuri echipajele serviciilor voluntare au fost întoarse din drum fără a mai ajunge la locul intervenţiei iar de 13 de ori s-au deplasat fără a interveni.

 

 

În prima săptămână din luna august, subunităţile de intervenţie ale I.S.U Arad au executat 154 misiuni astfel:

 •           Stingerea incendiilor – 24
 • Intervenţii pentru descarcerarea persoanelor –  2
 • Intervenţii pentru asistenţa persoanelor – 4
 • Alte intervenţii – 2
 • Asigurarea asistenţei medicale de tip SMURD – 122

BULETIN INFORMATIV 02.08.2017 II

În data de 01.08.2017, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, un număr de 6 ofiţeri şi 7 subofiţeri din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş” al judeţului Arad au fost avansaţi în grad, la termen, astfel:

 

 

OFIŢERI

 

În gradul de colonel; locotenent – colonel TURCUŞ COSMIN

 

În gradul de maior; căpitan MOLDOVAN IOANA

căpitan ŞPIER MIHAI

 

În gradul de căpitan: locotenent ŞANDRU OVIDIU

 

În gradul de locotenent; sublocotenent SMOLINSCHI BOGDAN

sublocotenent VOŞTINAR FLORIN

 

 

 

SUBOFIŢERI

 

În gradul de plutonier adjutant şef; plutonier adjutant MATEI OCTAVIAN

 

În gradul de plutonier adjutant; plutonier major PALCU CRISTIAN

 

În gradul de plutonier major; plutonier MUREŞAN SEBASTIAN

plutonier UNGUREANU IONEL

plutonier URS AURELIAN

 

În gradul de plutonier;  sergent major BLAGUESCU ALIN

sergent major MARCHIŞ ALEXANDRU

 

BULETIN INFORMATIV 02.08.2017

BULETIN INFORMATIV

 

Având în vedere avertizările de cod GALBEN şi PORTOCALIU care vizează creşterea regimului de temperatură pentru zilele următoare,  Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă”Vasile Goldiş” al judeţului Arad recomandă:

 

Deplasările sunt recomandate în primele ore ale dimineţii sau seara, pe cât posibil prin zone umbrite, alternând deplasarea cu repausul, în spaţii dotate cu aer condiţionat (magazine, spatii publice);

Evitaţi aglomeraţiile, expunerea la soare, efortul fizic intens între orele 11.00-18.00;

Purtaţi haine lejere, subţiri, deschise la culoare, pălării şi ochelari de soare;

Beţi 1,5-2 litri de lichide pe zi, nu prea reci, apă, sucuri naturale din fructe şi ceaiuri călduţe (soc, muşeţel, urzici);

Mâncaţi fructe şi legume (pepene, prune, roşii) sau iaurt (echivalentul unui pahar cu apă); mâncaţi echilibrat şi variat insistând pe produsele cu valoare calorică mică;

Evitaţi băuturile ce conţin cofeină (cafea, ceai, cola) sau zahăr (sucurile carbogazoase) în cantitate mare;

Evitaţi alimentele cu un conţinut sporit de grăsimi, în special de origine animală;

Nu consumaţi alcool – vă deshidratează şi vă transformă într-o potenţială victimă a caniculei;

Menţineţi legătura cu persoanele în vârstă (rude, vecini, persoane cu dizabilităţi), interesându-vă de starea de sănătate a acestora şi oferiţi-le asistenţă ori de câte ori au nevoie;

Nu lăsaţi copiii/animalele de companie singuri/singure în autoturisme;

Cereţi sfatul medicului de familie la cel mai mic semn de suferinţă, manifestat de dumneavoastră sau copilul dumneavoastră;

Persoanele care suferă de diferite afecţiunii îşi vor continua tratamentul, conform indicaţiilor medicului. Este foarte util ca în perioada caniculară să se consulte medicul curant, în vederea adaptării schemei terapeutice la condiţiile existente;

– Pentru ameliorarea condiţiilor la locul de muncă se va reduce intensitatea si ritmului activităţilor fizice, se va alterna efortul dinamic cu cel static şi alternarea perioadelor de lucru cu perioadele de repaus, în locuri umbrite ori ventilate corespunzător.

COMUNICAT DE PRESĂ 01.08.2017

IGSU va desfășura lunar exerciții pentru testarea și verificarea sistemului de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de protecție civilă

În toate județele țarii vor avea loc exerciții pentru verificarea funcționării mijloacelor de alarmare a populației, în vederea centralizării permanente a datelor privind starea de operativitate a echipamentelor de înștiințare, avertizare și alarmare, precum și pentru pregătirea continuă a autorităților administrației publice locale.

Începând cu luna august a anului curent, în prima zi de miercuri a fiecărei luni, în intervalul orar 10.00 – 11.00, vor fi acționate sirenele de alarmare publică existente la nivel național.

Simulările vor începe miercuri, 02 august a.c. și vizează atât verificarea echipamentelor care pot fi acționate în mod centralizat (simultan), dar și a celor cu acționare locală.

Totodată, rezultatele verificărilor vor fi centralizate la nivel județean și vor face obiectul unor analize în comitetul județean pentru situații de urgență, în vederea îmbunătățirii modului de alarmare a populației în situații de protecție civilă.

Prin modul de acționare mijloacelor tehnice de alarmare există posibilitatea de a crea disconfort în spațiul public, motiv pentru care asigurăm cetățenii că astfel de exerciții periodice sunt necesare și benefice.        

În perioada 18-21 aprilie a.c., IGSU a desfășurat, la nivel național, cel mai amplu exercițiu de testare a sirenelor care anunță situațiile de protecție civilă.

Timp de patru zile au fost verificate 6.680 de sirene, din totalul celor 7.713 de mijloace tehnice de alarmare existente la nivel național.

Înştiinţarea, avertizarea, prealarmarea şi alarmarea se realizează în scopul dispunerii măsurilor de protecție a populaţiei și bunurilor materiale, precum şi pentru limitarea efectelor dezastrelor. Cele mai des întâlnite situații în care este alarmată populația prin intermediul sirenelor electrice și electronice au loc pe timpul inundațiilor, când este semnalată iminența producerii unor viituri care să pună în pericol viața persoanelor.

Mâine, 02 august a.c în judeţul Arad se vor verifica mijloacele de înştiinţare/alarmare din localităţile: Curtici, Macea, Iratoşu, Dorobanţi, Şofronea, Sântana, Zimand, Zimandu Nou, Şimand, Şagu, Vinga, Zădăreni, Vladimirescu, Fântânele şi Frumuşeni.