BULETIN INFORMATIV 26.06.2017

În perioada 23.06 – 26.06.2017, subunităţile de intervenţie ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „ Vasile Goldiş „ al judeţului Arad au executat 127 misiuni şi 10 de recunoaşteri în obiective din raioanele de intervenţie.

S-a acţionat pentru stingerea unui număr de 5 incendii, 1 asanare munitie neexplodata, 2 cazuri de asistenţă a persoanelor, 22 alte intervenţii(îndepărtare arbori căzuţi pe case, căi de comunicaţii, fire electrice)

Modulele SMURD au acţionat pentru acordarea asistenţei medicale în 96 de cazuri.

Pentru eficientizarea intervenţiilor şi optimizarea timpilor de răspuns subunităţile au executat 10 misiuni de recunoaştere în unele obiective din raioanele de intervenţie. Pe timpul misiunilor de recunoaştere se verifică sursele de alimentare cu apă, căile de acces în obiectiv, configuraţia acestuia şi alte elemente care sunt semnificative pe timpul intervenţiei.

În dimineaţa zilei de 24 iunie 2017, Detaşamentul Ineu şi Secţia de Pompieri Sebiş a intervenit pentru stingerea unui număr de 3 incendii.

Garda nr.2 de Intervenţie Chişineu – Criş din cadrul Detaşamentului de Pompieri Ineu a intervenit în oraşul Chişineu – Criş pentru stingerea unui incendiu la o locuinţă particulară. În momentul sosirii celor două echipaje formate din 1 ofiţer, 10 subofiţeri şi 2 autospeciale de stingere incendiul se manifesta într-o încăpere cu rol de bucătărie, propagat la acoperiş, violent cu flacără deschisă. Persoanele din locuinţă s-au autoevacuat.

S-a intervenit aproximativ 60 minute pentru localizarea şi limitarea incendiului, acesta fiind stins după aproximativ 2 ore.

În incendiu au ars 100mp acoperiş, bunurile din bucătărie şi s-au degradat datorită fumului alte 3 camere.

În timpul intervenţie, butelia din bucătărie a explodat dar fără a produce victime. Datorită faptului că incendiul se manifesta generalizat la bucătărie şi informaţiilor privind prezenţa unei butelii, echipele de intervenţie au acţionat din exteriorul construcţiei.

Cauza probabilă a incendiului, scurt circuit electric datorat instalaţiei electrice cu defecţiuni.

Garda nr. 1 de intervenţie Ineu din cadrul Detaşamentului de pompieri Ineu, a fost alertată pentru a intervenii în oraşul Ineu la incendiu ce se manifesta la o locuinţă particulară. În momentul sosirii primului echipaj, incendiul se manifesta în interiorul locuinţei, în două camere propagat la acoperiş, violent cu flacără deschisă.

A fost solicitată în sprijin a doua autospecială a gărzii Ineu. În urma recunoaşterii executate la faţa locului, în baia locuinţei a fost găsit un bărbat de aproximativ 60 de ani decedat care prezenta arsuri la nivelul membrelor inferioare.

Incendiul a fost localizat şi limitat după aproximativ 30 minute şi stins după două ore de intervenţie.

În incendiul au ars 60 mp de acoperiş, mobilierul din 2 camere.

Cauza probabilă, scurt circuit electric la instalaţia electrică cu defecţiuni.

Garda nr.2 de intervenţie Gurahonţ, din cadrul Detaşamentului de Pompieri Sebiş s-a deplasat în localitatea Târnăviţa, comuna Hălmăgel pentru stingerea unui incendiu ce se manifesta la o anexa a unei locuinţe particulare. Deplasarea s-a făcut cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă şi 5 subofiţeri. În momentul sosirii, echipajului de intervenţie, incendiul se manifesta la întreaga anexa propagat la acoperişul casei de locuit. În sprijinul forţelor profesioniste a fost solicitat Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Halmagel şi Vaţa(jud. Hunedoara)

După aproximativ 30 minute de intervenţie, incendiul a fost localizat şi limitat, fără a se extinde la întreg acoperişul casei. Incendiul a fost stins după aproximativ 90 minute.

Cauza probabilă; efectul termic a unui coş, canal sau burlan de evacuare a fumului cu defecţiuni şi amplasat necorespunzător faţă de materialul combustibil.

         

BULETIN INFORMATIV 20.06.2017

În data de 19 iunie a.c, modulul SMURD al punctului de lucru Curtici, din cadrul Detaşamentului de Pompieri Arad, a solicitat să transporte către Spitalul matern, de la domiciliul din localitate, o tânără de 20 de ani însărcinată.

Echipajul a preluat pacienta în jurul orei 0.45 minute. După 10 km, la ieşirea din localitatea Şofronea, pacientei i s-a declanşat naşterea. Cei trei paramedici, plt.maj Gligor Bogdan, plt.maj Stancu Marian, plt.maj Bradea Lucian, au oprit autospeciala, au solicitat sprijin dispeceratului pentru a li se trimite o ambulanţă cu medic.

Până la sosirea medicului paramedicii au executat toate măsurile procedurale astfel încât naşterea s-a desfăşurat în condiţii bune, pacienta de 20 de ani a adus pe lume un băiat sănătos.

Copilul şi mama au fost predaţi medicului pentru a fi transportaţi la Spitalul matern.

BULETIN INFORMATIV 13.06.2016

În data de 12 iunie a.c, în jurul orelor 11.30 minute, un apel la serviciul unic de urgenţă 112 a anunţat un incendiu la o locuinţă particulară în sat Dud, comuna Târnova.

La intervenţie s-a deplasat un echipaj cu o autospecială de stingere din cadrul Detaşamentului de Pompieri Ineu, Garda nr.1 de Intervenţie Ineu, format din 5 subofiţeri şi o autospecială de stingere cu apă şi spumă.

Datorită apelurilor repetate la serviciul 112 care anunţau un incendiu de amploare a fost trimisă şi cea de a două autospecială a Gărzii nr. 1 Ineu, o autospecială de capacitate mărită şi 3 subofiţeri. În momentul sosirii primului echipaj acesta a constatat că incendiul se manifesta violenta, generalizat, cu flacără deschisă la întreaga construcţie, propagat la acoperişul casei de locuit învecinate şi cu posibilităţi de propagare la alte construcţii.

A fost solicitat sprijinul a încă două autospeciale, una de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Pâncota şi cealaltă de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Şilindia. De asemenea datorită faptului că mai multe persoane au suferit „atac de panică” au fost solicitate două ambulanţe ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă.

După aproximativ o oră de intervenţie, incendiul a fost localizat şi limitat iar după alte 2 ore stins.

În incendiu a ars acoperişul unei case pe aproximativ 220 mp, mobilierul din 3 camere, bucătărie, aproximativ 4 tone de porumb, diverse unelte şi bunuri din gospodărie. La cel de al doilea imobil a ars acoperişul în proporţie de 25%, un adăpost pentru păsări şi material lemnos depozitat în curte.

În urma cercetărilor efectuate a fost stabilită cauza probabilă astfel:

Sursa de aprindere – flacără

Mijlocul care putea produce aprinderea – aparat de gătit

Primul material care a ars – materiale textile

Împrejurarea determinantă – aparat de gătit lăsat nesupravegheat

 

BULETIN INFORMATIV 12.06.2017

În perioada 09 – 12.06.2017, subunităţile de intervenţie ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş” al judeţului Arad au executat 67 misiuni de intervenţie.

S-a acţionat pentru stingerea unui număr de 7 incendii, 1 misiune de asanare a unor elemente de muniţie, 1 misiune de asistenţă a persoanelor şi 2 misiuni de căutare a unei persoane posibil înecate

Modulele SMURD au acţionat pentru acordarea primului ajutor medical calificat în 56 de cazuri.

Sâmbătă, 10 iunie a.c Detaşamentul de Pompieri Arad a intervenit pentru stingerea unui incendiu la o casă de locuit în municipiul Arad, str. Radu de la Afumaţi şi a unui autoturism pe str.Oituz. În ambele cazuri în urma cercetări efectuate s-a stabilit ca şi cauză probabilă a incendiului „folosirea cu intenţie a surselor de aprindere în vederea producerii incendiului”