Buletin TÁJÉKOZTAT 01.08.2018

Indítása 24 Július 2018, ca urmare a promovării concursului organizat de către Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, colonel PINTESCU-GRĂDINARU Cătălin George a fost numit în funcţia de prim adjunct al inspectorului şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş” al judeţului Arad.

Colonel Pintescu Cătălin este absolvent al Facultăţii de Pompieri din cadrul Academiei de Poliţie „ Alexandru Ioan Cuza”, előléptetés 2000.

Között 2000-2002, a fost locţiitor al comandantului Detaşamentului de Pompieri Piteşti, A 2002 până în anul 2015 a fost ofiţer specialist în comandamentul I.S.U Argeş, A 2015 fiind detaşat la Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă până în anul 2016 când a fost împuternicit prim adjunct la ISU Olt.

După absolvirea facultăţii de pompieri, şi-a completat studiile în domeniul situaţiilor de urgenţă şi a managementului conducerii, la Academia de Poliţie – Centrul de Studii Post Universitare, Institutul de Studii pentru Ordine Publică.

 

Ma, 01 august a.c a avut loc la sediul ISU Arad, ceremonialul militare de avansare în grad, la îndeplinirea stagiului, mert 6 tisztek és 54 Tiszthelyettesek.

Romániában, gradul militar este un drept al titularului şi reprezintă recunoaşterea în plan social a calităţii de militar.

 

Felicitări şi mult succes.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 21.09.2018

Felügyelőség Sürgősségi helyzetek "Vasile Goldis" Arad megyében, continuă campania „ Salvator din pasiune „

Vă asteptăm pentru înscrieri până în 10 Október 2018, intre orele 09.00-12.00 la locaţia II a inspectoratului pe str. Euthymius Murgu 3-5.

Condițiile pe care trebuie să le îndeplinească cei care doresc să se alăture pompierilor salvatori sunt următoarele:

– idős 16 és 65 év;

– orvosilag alkalmas; – să nu fi fost condamnat pentru săvârșirea infracțiuni lor cu intenție;

să nu fi pierdut anterior calitatea de voluntar în cadrul inspectoratelor pentru situații de urgență.

Candidatul trebuie să prezinte un dosar care să cuprindă următoarele documente:

  1. cerere de înscriere;
  2. certificat de cazier judiciar (doar pentru persoanele care au vârsta de peste 18 vagy); 3. példányt a személyi igazolvány;
  3. aviz psihologic – se poate obține de la orice cabinet psihologic și poate avea mențiunea ,,apt pentru activitatea de voluntariat în cadrul IGSU” ;
  4. act doveditor al ultimelor studii absolvite sau în curs de desfăşurare – nu există un minim de studii de care persoana care dorește să acceadă la programul de voluntariat trebuie să dispună;
  5. adeverință medicală necesară dosarului poate fi obținută de la medicul de familie, cu mențiune ,,apt pentru efort fizic” (nu este necesară obținerea unei adeverințe de la un medic de medicina a muncii, dar aceasta poate fi acceptată);
  6. acordul părinților/tutorelui legal, doar pentru persoanele care au vârsta sub 18 vagy.

Vă asteptăm alături de noi!

SAJTÓKÖZLEMÉNY 20.09.2018

ROALERT va fi testat și în judeţul ARAD!

Începând de mâine, 21 Szeptember 2018, Sistemul de avertizare a populației în situații de urgență „RO-ALERT” va fi testat și la nivelul județului Arad.

 

Mâine, 21 septembrie în intervalul 10.00 – 12.00, la nivelul județului va fi transmis un mesaj în patru localități din județ (Ineu, Cris Chisineu, Sebiş , Bârzava), iar în intervalul 17.00 -19.00, într-o zonă a municipiului Arad.

Aceste teste vor fi reluate în ziua de 24 Szeptember, la nivelul întregului județ, în aceleași intervale de timp.

 

În ziua de 26 Szeptember, óra között 10.00-12.00 și 17.00-19.00, vor fi transmite mesaje de avertizare către toate localitățile din România.

 

Mai mult decât atât, în perioada următoare vor fi puse la dispoziția publicului informațiile privind configurarea telefoanelor, în funcție de model și operatorul de telefonie mobilă, pentru recepționarea mesajelor de avertizare.

 

Sistemul RO-ALERT permite transmiterea mesajelor de tip Cell Broadcast destinate avertizării şi alarmării populaţiei în situaţii de urgenţă, pentru adoptarea comportamentului necesar autoprotecţiei în caz de urgenţă majoră.

 

Telefoanele aflate în aria de acoperire a zonelor testate si care au această opțiune configurată vor recepționa mesajul de test Acesta este un mesaj pentru testarea sistemului RO-ALERT. Nu se impune aplicarea măsurilor de autoprotecție. Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta al Județului Arad”. Modul de afișare și sunetul mesajului de avertizare sunt diferite în funcție de modelul telefonului mob

IMPORTANT!

MESAJELE AU ROLUL DE A TESTA APLICATIA!

PERSOANELE CARE PRIMESC MESAJUL NU TREBUIE SA INTRE IN PANICA, NU ESTE O SITUATIE REALA, NU SE VA LUA NICI O MASURĂ (ADAPOSTIRE, PARASIREA ZONEI ETC)

Accesând https://ro-alert.ro/ vă puteți configura telefonul mobil pentru recepționarea mesajelor.

 

Primirea mesajelor nu generează costuri sau taxe suplimentare pentru utilizatori.

SAJTÓKÖZLEMÉNY 17.07.2018

Protejaţi viaţa copiilor dumneavoastră!

Potrivit reprezentanților Asociaţiei Profesionale a Salvamarilor din România: „o persoană care nu ştie înota şi care se află în apă peste înălţimea ei, se va îneca, nu în câteva minute, ci în maxim câteva zeci de secunde, iar după cinci minute petrecute sub apă, şansele de supravieţuire scad vertiginos”.

În scopul prevenirii unor astfel de evenimente nefericite, pompierii militari arădeni recomandă părinților, bunicilor și tutorilor minorilor, respectarea următoarelor măsuri:

Nu lăsaţi niciodată copiii nesupravegheaţi în apă sau în proximitatea apei, nici măcar în piscinele achiziţionate special pentru cei mici ori în cadă;

Urmăriţi continuu, comportarea copiilor în apă şi nu vă întoarceţi nici măcar o clipă cu spatele la aceştia pentru că cei mici sunt imprevizibili: ei trebuie să se scalde numai sub controlul părinţilor sau altor persoane mature, chiar dacă ştiu să înoate;

Echipamentele speciale pentru siguranţa înotului (colac de salvare, aripioare gonflabile, tuburi gonflabile etc.) nu sunt în totalitate eficiente, de aceea vor fi utilizate de către copii sub atenta supraveghere a unui adult;

Împrejmuirea piscinei personale cu un gard poate preveni accidente nedorite în rândul minorilor;

Purtarea vestelor de salvare de către copii este o metoda eficientă de prevenire a unor astfel de accidente;

Explicaţi-le adolescenţilor pericolul la care se expun scăldându-se în locuri neamenajate ( râuri, tavak, öntöző csatornák, folyók, ahol a bankok meredeken, áramok nagyon erős, albiile nămoloase sau pline de plante ori în locurile în care s-au produs anterior incidente: lacul Ghioroc, balta Cărămidărie, apele Mureşului sau chiar în concediu la mare), iar în cazul ieşirilor acestora „la scăldat” cu prietenii, stabiliţi de comun acord, o periodicitate şi o modalitate de contact.