Concursuri

CU VIATA MEA APAR VIATA

Art.1 – (1) Concursul cu tematică de protecţie civilă „Cu viaţa mea apăr viaţa” reprezintă activitatea extraşcolară de pregătire a elevilor din învăţământul gimnazial şi liceal şi este organizat la nivel naţional de Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului,  cu sprijinul Ministerului Internelor şi Reformei Administrative – prin Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, precum şi al Ministerului Sănătăţii Publice, Autorităţii Naţionale pentru Tineret şi  Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România.

(2) La nivel teritorial, concursul cu tematică de protecţie civilă este organizat de structurile aflate în subordinea sau în coordonarea instituţiilor şi organizaţiilor menţionate la alin(1).

Art.2 – (1) Concursul cu tematică de protecţie civilă are caracter educativ, tehnico-aplicativ şi sportiv şi se organizează anual cu elevii, distinct pe următoarele niveluri:

a)     ciclul gimnazial – clasele V–VIII;

b)    ciclul liceal – clasele IX-XI;

            (2) La concursul cu tematică de protecţie civilă pot participa şi elevii şcolilor de arte şi meserii, corespunzător criteriilor de vârstă asociate ciclurilor menţionate la alin (1).

Pentru a afla mai multe detalii despre regulamentul acestui concurs citeste aici 
Pachete de intrebari din editiile anterioare pentru gimnaziu si liceu.aici

Rezultate concurs

IMAGINI CONCURS


PRIETENII POMPIERILOR

Art. 1 Concursurile cercurilor tehnico-aplicative de elevi „Prietenii Pompierilor” se organizează, pe etape, de către Ministerul Educaţiei şi Cercetării şi inspectoratele şcolare judeţene, cu sprijinul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă judeţene/municipiul Bucureşti, precum şi al autorităţilor administraţiei publice locale.
Art. 2 La concursurile internaţionale ale tinerilor pompieri, organizate de Asociaţia Internaţională a Serviciilor de Incendiu şi Salvare (CTIF), participă echipajele (cel de băieţi (mixt) şi cel de fete) câştigătoare ale etapei naţionale din anul premergător ediţiei internaţionale, precum şi profesorii instructori ce asigură directa coordonare a activităţii acestora. Pregătirea loturilor în vederea participării la concursurile internaţionale se realizează cu sprijinul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, în tabere de antrenament organizate de Ministerul Educaţiei şi Cercetării şi Autoritatea Naţională pentru Tineret, pe perioada vacanţei de primăvară şi cea de vară, înaintea plecării la concursul internaţional.

Pentru a afla mai multe detalii despre regulamentul acestui concurs citeste aici.

Rezultate concurs

IMAGINI CONCURS


CONCURSURI PROFESIONALE CU SERVICIILE VOLUNTARE SI PRIVATE PENTRU SITUATII DE URGENTA

Art. 1 Concursurile profesionale ale serviciilor voluntare şi serviciilor private pentru situaþii de urgenţă din România se organizează anual, pe etape, de către inspectoratele judeţene/al municipiului Bucureşti pentru situaţii de urgenţă, sub coordonarea Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.
Art.2 În organizarea şi desfăşurarea concursurilor profesionale, inspectoratul general şi inspectoratele judeţene/al municipiului Bucureşti sunt sprijinite material şi financiar, potrivit legii, de către autorităţile administraţiei publice centrale şi locale, operatori economici, instituţii publice şi asociaţii profesionale.
Pentr a afla mai multe detalii despre regulamentul acestui concurs citeste aici.

Rezultate concurs

IMAGINI CONCURS


ETAPA NATIONALA A CONCURSURILOR PROFESIONALE ALE SVSU/SPSU