Articole asemanatoare

  • INCADRARE POSTURI aprilie 7, 2012
    Concursuri pentru incadrarea unor posturi in cadrul I.G.S.U.
  • ANALIZA STATISTICA aprilie 7, 2012
    Analiza statistica a activitatii de prevenire si a interventiilor
  • LISTA FIRME SI EXPERTI aprilie 7, 2012
    Liste firme si experti atestati in domeniul situatiilor de urgenta

BULETIN INFORMATIV 22.01.2018

În perioada 19.01 – 22.01.2018, subunităţile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş” al judeţului Arad au desfăşurat 76 misiuni de intervenţie şi 3 exerciţii cu forţe şi mijloace în teren.

S-a intervenit pentru stingerea a 3 incendii, un incendiu la autoturism, şi două la case de locuit.

S-au executat 2 misiuni în cooperare cu poliţia 2 misiuni pentru acordare de asistenţă persoanelor şi 2 misiuni de asigurare a zonei de producere a situaţiei de urgenţă în vederea evitării altor pericole.

Modulele SMURD au intervenit în 67 de situaţii dintre care 2 accidente rutiere.

Duminică, 21 ianuarie în jurul orelor 03.30 Detaşamentul de Pompieri Sebiş – Garda nr. 1 de Intervenţie Sebiş, a intervenit cu un echipaj format din 1 ofiţer şi 5 subofiţeri cu o autospecială de stingere la o locuinţă particulară din oraşul Sebiş pentru stingerea unui incendiu. Situaţia de urgenţă a fost semnalată de către proprietar la serviciul unic 112 „arde coşul de fum”.

În momentul sosirii echipajului, acesta a constatat că incendiul se manifesta în podul locuinţei propagat la acoperiş, favorizat de prezenţa materialelor combustibile din pod. (haine şi alte materiale textile). Pentru ca între acoperiş şi restul locuinţei nu este planşeu de beton, exista posibilitatea propagării focului şi la camerele de locuit. După o intervenţie de aproximativ 30 de minute, incendiul a fost izolat în limitele găsite, fără să se propage la camerele de locuit. Incendiul a fost stins în aproximativ 60 minute, au ars 30 mp de acoperiş, izolaţie, coame, rigips şi materiale textile aflate în pod.

Cauza probabilă a incendiului „coş, canal sau burlan de fum amplasat necorespunzător, neizolat sau care prezintă defecţiuni„ În acest caz coşul de evacuare a fumului era netencuit pe aproximativ 20 cm şi prezenta fisuri.

Comments are closed.

Meteo