Articole asemanatoare

  • INCADRARE POSTURI aprilie 7, 2012
    Concursuri pentru incadrarea unor posturi in cadrul I.G.S.U.
  • ANALIZA STATISTICA aprilie 7, 2012
    Analiza statistica a activitatii de prevenire si a interventiilor
  • LISTA FIRME SI EXPERTI aprilie 7, 2012
    Liste firme si experti atestati in domeniul situatiilor de urgenta

BULETIN INFORMATIV 27.11.2014

În data de 01.12.2014, Secţia Sebiş aniversează 20 de ani de la înfiinţare. Astfel în conformitate cu Ordinul Ministrului de Interne nr.05312/01.12.1994 s-a înfiinţat Compania de pompieri Gurahonţ şi Pichetul Sebiş.

Unităţile au fost înfiinţate cu sprijinul celor două consilii locale care au pus la dispoziţie sediile în care funcţionează şi astăzi subunităţile şi au acordat sprijin la amenajarea acestora.

Primul comandant al celor două subunităţi a fost locotenet major Soare Adrian, actualmente locotenent colonel (r), subunităţile având la început cate 2 subofiţeri, 5 militari în termen fiecare şi câte o autospecială de stingere.

Din anul 1995 comandantul celor două subunităţi a devenit lt.col Bociort Nicolae, ofiţer care şi în prezent asigură comanda subunităţilor.

În anul 1998, structura celor două subunităţi se modifică, se înfiinţează Secţia Sebiş cu două gărzi de intervenţie, Garda nr. 1 Şebiş şi Garda nr. 2 Gurahonţ, în subordinea Grupului de Pompieri „Vasile Goldiş” Arad. Această organizarea se păstrează şi după înfiinţarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş” al judeţului Arad.

În anul 2007, la cele două gărzi de intervenţie ale Secţiei Sebiş se operaţionalizează modulele SMURD.

Actualmente subunităţile au în dotare cate 2 autospeciale de stingere cu apă şi spumă, autospecială tip SMURD, modul descarcerare, autocamion de intervenţie, barcă, motopompe, generatoare şi pot îndeplinii cu succes majoritatea misiunilor inspectoratului.

În cei 20 de ani de activitate subunităţile au executat peste 2000 de misiuni de stingere a incendiilor, acordare a asistenţei medicale de urgenţă, salvare persoane, animale şi alte misiuni specifice ca urmare a situaţiilor de urgenţă generate de fenomenele meteorologice, fiind un sprijin real pentru comunităţile din zonă.

Pentru a marca cei 20 de ani de activitate, ieri 27.11.2014, a fost dezvelită o placă comemorativă şi au fost inmanate diplome jubiliare.  La ceremonie au participat alături de comanda unităţii, ofiţeri şi subofiţeri activi, foşti comandanti ai Grupului de Pompieri,  Companiei Gurahonţ, Pichetului Ineu şi oficialităţile locale.

 

Comments are closed.

Meteo