Articole asemanatoare

• INCADRARE POSTURI aprilie 7, 2012
    Concursuri pentru incadrarea unor posturi in cadrul I.G.S.U.
  • ANALIZA STATISTICA aprilie 7, 2012
    Analiza statistica a activitatii de prevenire si a interventiilor
  • LISTA FIRME SI EXPERTI aprilie 7, 2012
    Liste firme si experti atestati in domeniul situatiilor de urgenta

COMUNICAT DE PRESA 10.07.2014

În urma fenomenelor meteorologice periculoase înregistrate în 09.07.2014, în judeţul Arad pentru restabilirea stării de normalitate au acţionat forţe ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „ Vasile Goldiş „ Arad, Primăria Municipiului Arad, Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Pecica, Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Sântana, Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Zimandu Nou.

Detaşamentul Arad a executat 25 misiuni de intervenţie cu un efectiv de 1 ofiţer şi 30 subofiţeri, sprijinit de Grupa Operativă a inspectoratului cu un efectiv de 3 ofiţeri şi 3 subofiţeri, 6 autospeciale astfel:

–          Misiuni de evacuare apă – 2

–          Deblocare autoturisme de arborii – 5

–          Deblocare tramvai de copac – 1

–          Îndepărtare arbori căzuţi pe carosabil, trotuare, conductori electrici – 12

–          Îndepărtare elemente de acoperiş sau alte elemente de construcţie care prezentau pericol – 4

–          Degajare elemente de construcţie provenite din acoperiş – 1

Garda de interveţie nr.2 Chişineu Criş a executat 4 misiuni cu un efectiv de 1 ofiţer 6 subofiţeri şi 1 autospecială toate misiunile au fost de îndepărtare a unor arbori doborâţi de furtună. Cea mai dificilă s-a dovedit misiune desfăşurată pe drumul ce face legătura între Chişineu Criş şi Sintea Mare unde la sosirea echipajului de intervenţie drumul era blocat de 6 arbori doborâţi de furtună, s-a intervenit de urgenţă pentru deblocarea unui dens de circulaţie, interveţia continuând apoi aproximativ 2 ore.

Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Pecica a intervenit în oraţul Pecica cu 1 autospecială, 2 motopompe şi 12 voluntari pentru evacuarea apei din gospodăriile inundate.

Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Sântana a intervenit pentru îndepărtarea arborilor din localitate şi de pe DJ 792, 3 misiuni de intervenţie cu mijloacele tehnice ale primăriei.

Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Arad a intervenit în municipiul Arad în 23 de locaţii pentru îndepărtare arborilor căzuţi pe maşini, trotuare străzi cu 9 persoane, 2 auto de transport.

Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Zimandu Nou, a intervenit în satul Urviniş pentru îndepărtarea elementelor de acoperiş şi refacerea acestora la Căminul Cultural şi un bloc de locuinţe, acoperişurile fiind afectate în proporţie de 20% de asemenea au executat 8 misiuni de îndepărtare a arborilor căzuţi pe căile de comunicaţii

Pe toată întraga durată a misiunilor de intervenţie, forţele au beneficiat de sprijinul colegilor de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad a posturilor locale de poliţie şi a Poliţiei Locale Arad care au asigurat fluidizarea traficului, restricţionarea acestuia şi alte misiuni specifice.

Comments are closed.

Meteo