Articole asemanatoare

  • INCADRARE POSTURI aprilie 7, 2012
    Concursuri pentru incadrarea unor posturi in cadrul I.G.S.U.
  • ANALIZA STATISTICA aprilie 7, 2012
    Analiza statistica a activitatii de prevenire si a interventiilor
  • LISTA FIRME SI EXPERTI aprilie 7, 2012
    Liste firme si experti atestati in domeniul situatiilor de urgenta

COMUNICAT DE PRESA 17.12.2013

În data de 17.12.2013, ora 05.37, dispeceratul ISUJ Arad a fost anunţat despre producerea unui incendiu la acoperişul unui imobil cu regim de înălţime P+1, situat în municipiul Arad, Piaţa Avram Iancu, nr.1

            Pentru intervenţie la faţa locului s-au deplasat, 3 autospeciale cu apă şi spumă, 1 autoscară mecanică, 1 autospecială deblocare salvare şi 13 subofiţeri. În momentul sosirii echipajelor incendiu se manifesta cu violenţă la acoperişul ckădirii pe o suprafaţă de aproximativ 200mp, cu degajări mari de fum. În sprijinul echipajelor de intervenţie s-au mai deplasat 3 ofiţeri şi autospecială grupei operative.

            Intervenţia a fost dificilă datorită vechimii şi elementelor de construcţie a clădirii (acoperiş din tiglă şi tablă) şi a necesitat operaţiuni complexe de stingere cât şi manevre de forţe şi mijloace. Incendiul a fost localizat după aproximativ 1 oră de intervenţie fără a se propaga la restul construcţiei sau la clădirile învecinate. A fost lichidat în aproximativ 3 ore.

            Nu a fost necesară evacuarea clădirii deoarece aceasta era nelocuită.

            În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit ca şi cauză probabilă de incendiu „ coş, burlan sau canal de fum deteriorat”

            Pe timpul desfăşurării operaţiunilor de intervenţie, 2 subofiţeri, au acţionat pentru decopertarea acoperişului format din tablă şi ţiglă ceramică. La retragerea de pe acoperiş, plafonul pe care au păşit, care se afla deasupra casei scărilor, şi-a pierdut portanţă, a cedat treptat şi s-a prăbuşit sub greutatea celor doi. Plafonul era construit din scânduri din lemn, trestie şi mortar iar datorită cantităţii de apă şi a acţiunii flăcărilor, rezistenţa acestuia a fost slăbită. Cei doi subofiţeri au căzut aproximativ 2,5 m, s-au ridicat singuri şi s-au autoevacuat.

După o primă investigaţie unul dintre ei şi-a reluat locul în dispozitiv iar celălat a fost trimis la echipajul de tip SMURD al Detaşamentului Arad pentru investigaţii. În urma investigaţiilor medicale s-a stabilit că nici unul dintre ei nu a suferit nici un fel de vătămare corporală sau intoxicaţie cu monixid de carbon.

 

Comments are closed.

Meteo