Articole asemanatoare

  • INCADRARE POSTURI aprilie 7, 2012
    Concursuri pentru incadrarea unor posturi in cadrul I.G.S.U.
  • ANALIZA STATISTICA aprilie 7, 2012
    Analiza statistica a activitatii de prevenire si a interventiilor
  • LISTA FIRME SI EXPERTI aprilie 7, 2012
    Liste firme si experti atestati in domeniul situatiilor de urgenta

COMUNICAT DE PRESĂ 28.03.2016

Marţi, 29 martie Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş” al Judeţului Arad va executa exerciţiul anual cu forţe şi mijloace pentru testarea capacităţi de coordonarea şi intervenţie a subunităţilor operative în cazul producerii unui cutremur.

 Exerciţiul „SEISM 2016” se va desfăşura în 3 localităţii, Arad, Curtici, Lipova unde se vor desfăşura exerciţii cu forţe şi mijloace pentru înlăturarea efectelor unor situaţii de urgenţă generate de un cutremur.

 Operaţiunile de intervenţie în municipiul Arad se vor desfăşura în zona fostului complex Ceala, la ieşirea din municipiul Arad spre Nădlac unde se simulează distrugeri provocate de cutremur într-un cartier rezidenţial. La Curtici se va intervenii pentru înlăturarea efectelor unor situaţii de urgenţă produse în gară iar la Lipova la liceul din localitate.

Exerciţiul se desfăşoară în cooperare cu toate structurile Ministerului Afacerilor Interne şi celelalte componente a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Pe timpul desfăşurării exerciţiului va fi testat şi „Planul Roşu” de intervenţie.

Deoarece aplicaţia presupune deplasări de forţe şi mijloace, efecte pirotehnice şi alte lucruri care pot crea disconfort, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş„ Arad face apel la participanţii la trafic şi populaţie să nu intre în panică şi să înţeleagă scopul exerciţiului.

 Activitatea pompierilor salvatori se desfăşoară în sprijinul şi pentru cetăţean, principalele obiective ale instituţiei noastre fiind eficientizarea acţiunilor de prevenire şi gestionarea situaţiilor de urgenţă. Pentru preîntâmpinarea evenimentelor nedorite este necesară dezvoltarea culturii de securitate în rândul populaţiei, activitate ce vizează reducerea numărului situaţiilor de urgenţă, care de cele mai multe ori se soldează cu victime omeneşti şi pagube materiale.

Comments are closed.

Meteo