SMURD

Serviciul Mobil de Urgenta Reanimare si Descarcerare

SMURD Arad a inceput activitatea in anul 2008, initial cu 2 echipaje de prim ajutor calificat, evoluand cu 3 si crescand la 4 cu echipajul de terapie intensiva mobila.

Acum sunt active 8 echipaje de prim ajutor (Birzava, Chisineu-Cris, Sebis, Ineu, Gurahont, Nadlac, Birchis, Vinga) si un echipaj de terapie intensiva mobila la Arad.

Personalul SMURD este alcatuit din 10 medici specialisti/rezidenti de medicina de urgenta, 19 asistenti si 145 de paramedici aflati in structura ISU sau a autoritatilor locale (2 echipaje de prim ajutor calificat sunt in colaborare cu autoritatile locale Nadlac si Vinga).

Date de contact:

UPU-SMURD ARAD

Spitalul clinic Judetean de Urgenta Arad

Adresa: Calea Victoriei 1-3, Arad

Fax: 0257-220080

Gama interventiilor la care este solicitat SMURD include toate urgentele ce pun viata unei persoane sau mai multora in pericol imediat. Acestea includ accidentele rutiere, exploziile, accidentele de munca sau casnice cum ar fi caderea de la inaltime sau electrocutarea, starile de inconstienta ce includ si stopurile cardiorespiratorii, suspiciunile de infarct, insuficientele respiratorii acute si nu in ultimul rind accidentele cu multiple victime. Echipajul se deplaseaza indiferent de virsta victimei, aproximativ 7% din cazurile noastre fiind copii sub varsta de 16 ani.

Pe linga interventiile obisnuite ce se desfasoara cu ambulantele de reanimare, personalul SMURD a folosit de multe ori mijloacele speciale de interventie pe calea aerului. Acestea au inclus diferite tipuri de elicoptere sau avioane folosite pentru transferul unor pacienti in stare critica.